Piskende vind,frådende skum, alt søkk vått. Helt greit, så lenge det finnes et sted ombord hvor skipper og mannskap kan få varmen tilbake og tørket utstyret. Raskt og enkelt, så lenge du har installert en Eberspächer båtvarmer. Enten du står mange timer til rors eller ligger i havn er det komfortabelt ombord. Du kan ha det varmt og godt under dekk, tørke klær og utstyr og få tilførsel av friskluft mens
du sover.


Hvordan varmeren virker
Varmluftsapparatene er avhengig av en elektrisk vifte. Luften blir blåst gjennom et forbrenningskammer og ledes gjennom luftkanaler fram til en eller flere ventiler ombord. Forbrent luft og eksos går sine egne veier og vil ikke bli blandet med den luften som varmes opp i båten.
Forbrenningsluften blir enten hentet gjennom en kabel fra utsiden av båten, eller fra varmerens nære omgivelser. Luften som skal varmes opp inne i båten hentes på samme måte, avhengig av hvilken type varmer man benytter. Eksosen blir alltid ledet ut av båten gjennom skrogside eller tak. Eksosen er meget varm, og man må velge med omhu hvor den skal slippes ut. Treffer eksosen en fender som henger langs skrogsiden, vil fenderen smelte etter kort tid. Treffer den varme eksosen gelcoat, vil også denne skades.
Varmerne startes ved hjelp av en elektrisk glødeplugg som fordamper og antenner drivstoffet i forbrenningskammeret. Etter antenning, vil flammen brenne av seg selv. Når man presser inn startknappen, vil viften starte med en gang, mens det gjerne tar litt tid før pumpen spruter inn drivstoff i forbrenningskammeret. Når man slår av varmeren, vil viften fortsette å gå en stund for at man skal være sikker på at alt drivstoffet i forbrenningskammeret virkelig er forbrent samtidig som man kjøler varmeren innvendig. Det er ikke mulig å tenne varmeren med f.eks. en fyrstikk.
Varmerne kan vanligvis også kjøres på forskjellige effekter, eller i tidsintervaller. Mange modeller har termostat som vil holde innetemperaturen i båten på et visst nivå. Termostaten er enten montert i startenheten eller den kan monteres separat i lugaren. Det vanligste er at termostaten starter og stopper varmeren etter behov. På noen modeller kan viften i varmeren også brukes som vanlig ventilasjonsvifte.

Ta kontakt for å få et pristilbud på din båt !!!
Luft-varmere Eberspacher
Vann-varmere Webasto
Vann-varmere Eberspacher
Vi forhandler, monterer og tar service på de største og mest kjente produktene innen profesjonell bilvarme, båtvarme, anleggsmaskiner etc. fra Eberspächer og Webasto.


Gå til vår butikk -
klikk her
Luft-varmere Webasto
Båtvarmere
Gå til vår butikk - klikk her
Båtvarme fra kr.9000
AutoKlima Service