AC-service bør gjennomføres hvert år for å ha full effekt.

Vi tilbyr gratis sjekk av din bil for å finne ut om anlegget gir den effekten bilfabrikanten beskriver.

A/C Service kr.1500 inkl mva.
For denne prisen får du renset den gassen som er på bilen og gjenbrukt denne, etterfylt olje og sporstoff i systemet i tillegg til den gassen som mangler. Pakninger byttes før jobben avsluttes. Sporstoffet er for å kunne finne lekasjer på en lett måte siden.
Jobben tar ca 40 minutter.

Bilens klimaanlegg øker komforten og sikkerheten. Trivsel i bilen, stabiltemperatur og fuktighet påvirker bilførerens konsentrasjon og yteevne.
Det er enkelt å bruke air conditioning systemet, men også dette trenger service for å fungere effektivt og problemfritt.
PRISTILBUD 2015
Hvordan fungerer klimaanlegget?
AC-systemet er utviklet for å redusere fukt og varme og rense luften i kupéen. AC er et lukket system der kjølemiddel sirkulerer ved hjelp av en kompressor, i prinsipp på samme måte som i et kjøleskap. Kjølemiddelet transporterer varme fra kupéen til en kondensator som sitter i motorrommet foran på bilen. Varmen kjøles ned og det avkjølte mediet ledes tilbake til en fordamper som suger inn varmen fra luften som går inn i kupéen. Det varme kjølemiddelet sirkulerer senere videre. Klimaanlegget produserer altså ikke kulde, men tar vekk varme fra kupéen. Det er enkelt å bruke AC-systemet.
Termostaten stilles inn på ønsket temperatur, og systemet holder deretter automatisk denne temperaturen.

Hvorfor er AC-service nødvendig?
Det lukkede systemet holder seg ikke helt lukket under de værforholdene som råder i Norge. Selv i nye anlegg kan det forsvinne 10-15 prosent av kjølemiddelet hvert år. Er bilen fire år og ingen AC-service er gjennomført er normalt effekten av anlegget halvert.
Lekkasje av kjølemiddel henger sammen med at AC-systemet ikke er i gang året rundt. For at pakningene i systemet ikke skal tørke ut, må AC-systemet brukes minst en gang månedlig. Normalt er ikke dette mulig i Norge, siden vi har vinterklima i flere måneder. Når temperaturen om vinteren ligger under 2-5 plussgrader belastes ikke kompressoren på samme måte som om sommeren. Systemet inneholder gasslignende
middel som lekker sakte ut gjennom sprekker i tørre pakninger. Dessuten kan store temperaturvariasjoner, rystelser, vibrasjoner fra motoren og kollisjonsskader føre til at det trykkutsatte gasslignende kjølemiddelet lekker ut av AC-systemet. Når mengden kjølemiddel reduseres, går kompressoren raskere enn normalt, noe som øker drivstofforbruket.

AC og kuperens
Har du merket rar lukt i bilen og ikke blitt kvitt denne med vanlig vask når du ikke har brukt AC anlegget på en stund? AC anlegget i bilen produserer mye fuktighet, noe som gir gode vekstforhold for bakterier. I luftekanalene i dashbordet vil disse bakteriene spres ut i kupeen i bilen, og skape risiko for allergiske reaksjoner og vond lukt i bilen. Det er ikke mulig og komme til å rengjøre kanalene på vanlig måte.
Vår AC maskin forstøver en rensevæske, og denne trekkes inn i luftekanalen og AC anlegget, hvor den rengjører og dreper bakterier. Dette vil skape en frisk luft, og ta bort vond lukt i bilen.A/C Service kr.1500 inkl. olje, gass og sporingvæske.

Hva gjør vi ved service av klimaanlegg ?

- trykkontroll
- vakumkontroll
- ytelsekontroll
- temperaturkontroll
- etterfylle ac gass og kompressorolje
- bytte av kupéfilter

- Dobbel kupérens: Fjerner vond lukt
  og skadelige  bakterier.                                  
kr.500,-
 
( Pris for kupéfilter kommer i tillegg )VÅR KOMPETANSE - DIN TRYGGHET.
Hos oss betaler du kun for riktig utført vedlikehold av klimaanlegg.

Vi jobber steinhardt hver eneste dag for å kunne tilby best mulige tjenester for deg som kunden. Som et resultat av denne jobben har vi blitt tildelt internasjonale sertifikater som bevis på hvilken standard vi holder. For deg som kunden så er dette en sikkerhet for tjenester vi utfører.

Under finner du noe av sertifikatene vi har blitt tildelt.
VI UTFØRER DOBBEL RENS AV KUPE !!!
+
ULTRASINIC + DESINFEKSJONSSPRAY